Pulpettakstol – en takstol för moderna husbyggen

Pulpettakstolen kännetecknas av att den har en låg lutning åt ett enda håll. Detta är vanligt förekommande utseende på både moderna bostadshus och tillbyggnader.

Pulpettakstolens form och konstruktion

Ett pulpettak är ett snedtak med ett enda takfall, med en vinkel mellan 4-18 grader. Önskas lägre lutning och större spännvidd rekommenderas förhöjd takfot. Lasten tas upp genom diagonalerna i konstruktionen. Vid stora spännvidder behövs i regel en eller flera bärande väggar.

Användningsområden för pulpettakstol

Funkishus, tillbyggnader och förvaringslokaler som lantbruksbyggnader kännetecknas av sitt lutande tak som gjorts möjligt av pulpettakstolen. Det går även att nyttja två pulpettak som ställs mot varandra, men i olika höjd, för att ge huset en riktigt unik designerkänsla. Eftersom ett pulpettak ofta har låg lutning brukar papp och plåt vara det mest förekommande materialvalet.

Håll snön borta med pulpettak

En stor fördel med pulpettak är att snön styrs bort från genomfarter och andra platser där snöras helst ska undvikas. Det gör det enkelt att ta hand om den kringliggande tomten under vintertid.

Varför du ska välja en Pulpetttakstol

  • Pulpettakstolen ger en modern och unik design till huset
  • Pulpettakstolen styr bort snö från genomfarter till byggnaden
  • Flera pulpettakstolar kan byggas ihop på rad för att bilda ett sågtandstak.

Kontakta oss för Pulpetttakstol

På Arvidssons har vi lång erfarenhet av att rita, konstruera och leverera Pulpetttakstolar. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt takstol.