10 år av tillväxt

Familjen Arvidsson har en lång tradition av att arbeta inom träindustrin. Med bakgrund från två generationers hantverkare grundade Johan Arvidsson vad som skulle bli en av Sveriges ledande leverantörer av takstolar, nämligen Arvidssons Takstolar. Senare anslöt bröderna Richard och Robert som också arbetade i byggbranschen, men inom andra områden. 

Brödernas mix av olika kunskaper och egenskaper tillsammans med personalen som består av skickliga och drivna konstruktörer och takstolstillverkare har skapat ett företag med obruten tillväxt sedan 2011. År 2021 var inget undantag, under det tionde året av tillväxt redovisar Arvidssons Takstolar en omsättning på 56,9 miljoner. En positiv utveckling på 659 procent. 

  • Vi har varit aktiva så pass länge att vi har hunnit uppleva både hög- och lågkonjunktur, och vi har också hunnit möta olika trender och samhällsutmaningar som påverkat byggbranschen. Förändringar som både har varit till vår för- och nackdel. En av anledningarna till att vi har skapat en stabil tillväxt på en fluktuerande marknad är för att vi har antagit förändringar som utmaningar och klarat av att anpassa oss. Vi har tacklat utmaningarna tillsammans, utvecklats och varit flexibla mot kunder och omvärlden. Det ligger i vårt DNA. Det är även så vi tar Arvidssons Takstolar och branschen som helhet in i framtiden, säger grundare och vd Johan Arvidsson.

Rätt inställning och arbetssätt i kombination med ökat träbyggande bådar gott för 2022. Konstruktören Richard Arvidsson berättar mer om marknadens utveckling. 

  • Vi ser nu att byggandet i trä ökar, det går i linje med klimatfrågan som innebär att vi måste börja bygga mer hållbart. Myndigheter kräver i allt större utsträckning att byggherrar och entreprenörer kan redovisa byggmaterialets koldioxidutsläpp. I konkurrens med betong och stål är trä, i den frågan, oslagbart. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vinden nu blåser i vår riktning och vi ser fram emot att bygga Sveriges takstolar i trä, säger delägare och konstruktör Richard Arvidsson. 

Världen gör inte bara bokslut för år 2021 nu, utan även för pandemin covid-19, som har begränsat företaget senaste två åren. 

  • Det är extra roligt att kliva in i 2022 när vi nu kan förhålla oss till covid-19 på samma sätt som influensan. Pandemin har begränsat tillgången på material men också våra möjligheter att träffa kunder fysiskt och genomföra aktiviteter tillsammans med personalen. Att vara en trivsam arbetsplats där vi umgås utanför arbetet är viktigt för oss. Vårt mål är att ge medarbetarna livskvalitet med schyssta arbetsvillkor och roliga aktiviteter som sätter guldkant på tillvaron. Det vill vi göra mer av 2022, säger delägare och produktionsansvarig Robert Arvidsson. 
  • Att verka i, och utgå från, en region som vill rädda världen genom en historisk grön revolution är inspirerande. Vi på Arvidssons Takstolar har bestämt oss, vi vill vara med och driva utvecklingen framåt. För att lyckas behöver vi fler skickliga och drivna medarbetare som rustar oss för framtiden. Vi påbörjar nu rekryteringen för våren och sommaren och vi hoppas att fler vill ansluta till den resa vi har påbörjat, avslutar Johan Arvidsson.