Våra takstolar

Lös din takstolsaffär med oss på Arvidssons Takstolar, för vi kommer göra hela bygget enklare. Att köpa takstolar för drömhuset, maskinhallen, radhuset eller stugan blir bättre med Arvidssons. 

Rätt takstol för dig

Takstolar kan komma i alla möjliga former och utföranden. Är du intresserad av billiga takstolar av högre kvalitet som underlättar hela byggnationen är Arvidssons Takstolar i Luleå rätt för dig. Vi har tillverkat takstolar i Luleå för hela Sverige i många år. Trätakstolar är lätta till sin vikt och kan bära tungt. Våra takstolar i trä klarar alla snözoner och vindförhållanden, och vi producerar alltid takstolar till ett konkurrenskraftigt pris. Vi är en trätakstolstillverkare som bygger smartare. 

En industriell pressmaskin

Att välja takstol

Utifrån din byggnation, ditt hus och ditt bygge kan vi bygga skräddarsydda takstolar för dig, så kallade custom takstolar. Det finns en rad olika typer av takstolar: Fackverk, mansardtakstol, pulpettakstol, ramverk och saxtakstol. Och vi har kompetensen och kapaciteten att bygga alla typer av takstolar i trä, det enda du behöver tänka på är vilka dimensioner som behövs för dina takstolar. Alla våra takstolar är CE-märkta. Vi producerar våra takstolar i Luleå, men levererar takstolar i hela Norrbotten och Sverige. Är det rådgivning kring takstolar du är intresserad av så hjälper vi dig gärna skapa det bästa resultatet med inte bara bra takstolar, utan även rätt takstolar.

Pulpettakstol

En populär variant som ofta används för lagerbyggnader och större byggnationer. Pulpettakstolen kan ha stor till mindre lutning beroende på vilken design man behöver. Hus som använder denna typ av trätakstol är ofta enklare i sin utformning. 

Fackverk

Den klassiska svenska takstolen. Fackverk är den vanligaste takstolen och består av två takfall och denna takstolsvariant bär upp många hus. De flesta nybyggda svenska trähus använder fackverk som takstol.

Saxtakstol

En takstol som liknar den klassiska fackverkstakstolen, men en saxtakstol bär på lutande innertak som ger taket ett flackare utseende än vad den yttre takstolen ger. 

Mansardtakstol

Mansardtakstolar ger ordentligt med utrymme för vindsförvaring och används på byggnader med brutet tak. 

Ramverk

Fördelen med ramverkl är att du får ett ordentligt utrymme på övervåningen. Ramverkstakstolar passar perfekt för hus med övre plan. 

Arvidssons Takstolar

Vi har byggt trätakstolar sedan 2006 och är idag en av Sveriges största leverantörer av takstolar. Vi ger alltid ingående rådgivning vid din takstolsaffär så att din takstolslösning blir så bra som möjligt. Våra takstolar erbjuder en helhetslösning som förenklar hela bygget.