Din guide till livet som takstolstillverkare hos Arvidssons – möt Marcus

Att ha tak över huvudet är något vi kanske inte uppskattar tillräckligt mycket till vardags. Men om vi funderar en kort stund på det hela så inser vi att vi till stor del har takstolstillverkare som Marcus att tacka för det.

Hej Marcus! Vem är du, och ja, hur hamnade du här?

– Tjena! Jag är Marcus Holma och har jobbat här på Arvidssons sen 2015. Då hade jag ett annat jobb som montör, men en kompis som jobbar här pratade oavbrutet om hur bra det var på Arvidssons. Till slut såg jag en annons för rollen som takstolsmontör som jag sökte. Först fick jag den faktiskt inte, men sen insåg de sitt misstag och hörde av till mig ett år senare!

Härligt! Vad fick dig att först söka, och sen tacka ja när de tagit sitt förnuft till fånga?

– Det var ett väldigt litet företag då, tre-fyra personer bara, men det har alltid varit väldigt familjärt och med bra chefer. De lyssnar och försöker verkligen se till att vi som jobbar här har det så bra som möjligt. Sen var mitt tidigare jobb ganska ensamt och jag var väldigt lockad av att jobba med annat folk.

Det låter onekligen fantastiskt. Men vad gör du egentligen i ditt jobb?

– Jag jobbar ute på golvet, som man säger! Projekten ritas hos konstruktörerna och skickas vidare ut till kaparna, som kapar träet. Sen kommer det till oss, vi kollar igenom ritningarna, räknar ut hur det ska monteras och sen sätter vi igång att montera det. Vissa projekt är mer komplicerade än andra såklart, men i de enklaste fallen är det vanliga fackverk, det vill säga standardtakstolar.

Hur känns Arvidssons efter sju år här då?

– Vi har kommit väldigt långt sen jag började här! Nya lokaler, mer folk, bättre produktion… Det har blivit otroligt bra! Ett riktigt bra betyg tycker jag är att de flesta som jobbar här blir kvar under många år. Jag tror det som är viktigt för att trivas här är att du är driven, gillar att jobba, och tycker det är roligt när det är mycket att göra. Sen är det kul om man är pratglad och öppen också!

Tack Marcus!

Nu vet du nästan allt om att vara takstolstillverkare hos Arvidssons. Tror du att det kan vara något för dig, eller har du en helt annan fråga? Hör av dig till oss, vi berättar gärna mer om oss och vad vi gör!