Mansardtakstol – för stora hus med högt i tak

Mansardtak, också kallat brutet sadeltak, har sin historia från den franska arkitekturen och är vanligt förekommande på storslagna herrgårdar och äldre trähus.

Mansardtakstolens form och konstruktion

Utseendet på ett mansardtak påminner mycket om ett sadeltak, men skiljer sig åt då långsidorna får en plötsligt brant sluttning. Det är även en något dyrare investering då komplexiteten i byggandet ökar. Taket gör sig som bäst med tegel eller plåt som materialval.

Användningsområden för mansardtakstol

Att välja ett mansardtak med tillhörande takstol passar dig som vill ha ett elegant tak och plats för en rymlig vindsvåning.

Fördelar med mansardtakstol

En mansardtakstol används för byggnader som ska brutet tak med två olika takfall. Den ger huset en större känsla och passar utmärkt för en högre takhöjd med möjlighet till lutande innertak, eller ett större utrymme som exempelvis ett förråd.

Mansardtakstolen ger ett våningsplan med större volym och utrymme än en byggnad med ramverkstakstol. Vanligaste taklutningen är 27/63 grader.

Varför du ska välja en Mansardtakstol

  • Mansardtakstol passar bra med balkong och stora fönster
  • Mansardtakstol gör sig perfekt för stora hus och byggnader
  • Med mansardtakstol får du möjlighet att utnyttja hela övervåningen
  • Mansardtakstolen ger huset ett elegant och stilrent utseende

Kontakta oss för Mansardtakstol

På Arvidssons har vi lång erfarenhet av att rita, konstruera och leverera Mansardtakstolar. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt takstol.